Na bublaninu budeme potrebovať:
2 vajcia
1 pohár kryštálového cukru
1 pohár mlieka
3/4 pohára oleja
1 prášok do pečiva
2 poháre polohrubej múky
vanilkový cukor
ovocie aké máte radi - ja som použila čerešne zo susedovej záhradky.
olej na vymastenie plechu, múka na posypanie plechu, práškový cukor na vrch
Pomôcky: miska, varecha (ak si chceme uľahčiť robotu tak aj mixér), odmerka, pohár, plech na pečenie
Postup:
Do misky si vyklepneme dve vajcia a vysypeme pohár kryštálového cukru. Varechou alebo mixérom vymiešame/vyšľaháme.
Keď sa nám to pekne spojí, pridáme pohár mlieka. Opäť zamiešame.
Vlejeme 3/4 pohára oleja a znova spolu zamiešame
Následne vsypeme prášok do pečiva a múku a posledný krát všetko spolu premiešame a vznikne nám bublaninové cesto.
Plech si potrieme olejom a posypeme polohrubou múkou. Rozotrieme pripravené cesto, naukladáme ovocie a posypeme vanilkovým cukrom.
Môžete zvoliť ovocie, aké máte radi (jahody, marhule, ríbezle). Nám sa ušli tieto krásne srdcové čerešne od suseda zo záhrady. My sme mali májovky, ale tie boli maličké a nechcelo sa nám ich kvôstkovať.
Vedeli ste, že existuje na svete asi 500 rôznych čerešňových a asi 250 višňových odrôd? Na internete som sa dočítala, že na priemernom čerešňovom strome vyrastie také množstvo čerešní, že je možné upiecť z nich až 70 čerešňových koláčov.
Čo myslíte, vyskúšame?:)
Pečieme cca 25 minút na 190 st.
Na záver si môžete bublaninu posypať práškovým cukrom.
Prajem Vám dobrú chuť..
S.
Bublanina
19.06.2013 09:51:45
Komentáre